SERVICII ECO HIGH TECH

USCARE SI ABURIRE CHERESTEA

USCATOARE CHERESTEA

ABURITOARE CHERESTEA

USCARE LA TEMP INALTE

 

HALE INDUSTRIALE INDEPENDENTE ENERGETIC

HALE INDUSTRIALE

 

CENTRALE TERMICE PE BIOMASA

CENTRALE TERMICE

 

LINII BRICHETE SI PELETI

PRELUCRARE BIOMASA

FABRICI PELETIZARE

FABRICI BRICHETARE

 

COGENERARE

COGENERARE BIOMASA

IN SISTEM O.R.C.

PRIN GAZEIFICARE

PRIN TURBINA CU GAZE

 

AUTOMATIZARI INDUSTRIALE

AUTOMATIZARI

 

TABLOURI ELECTRICE

TABLOURI ELECTRICE

 

PANOURI SOLARE FOTOVOLTAICE

PANOURI SOLARE

 

 

Noutati

1.HIGH DRY

In ultimii ani ECO HIGH TECH,  este implicata în furnizarea pe piaţă a camerelor de uscare la temperaturi inalte (HIGH DRY), cuptoare proiectate  pentru a atinge ultimile performante in domeniul uscarii si a ajuta la obtinerea diverselor noi scopuri. ...citeste mai mult

 

2.COGENERARE BIOMASA

Biomasa reprezinta o diversitate de elemente de origine vegetala  care ne inconjoara  provenite din natura sau cele rezultate din activitatile umane, in vederea valorificarii optime a acestora...citeste mai mult

Cogenerare prin TURBINA CU GAZE.

ECO HIGH TECH VĂ FURNIZEAZA LA CHEIE INSTALAȚII COGENERARE PRIN TURBINA CU GAZE PENTRU PRODUCEREA DE ENERGIE ELECTRICĂ SI TERMICĂ DE PUTERI MEDII SI MARI 400 Kwh - 4,2 Mwh

Aplicatii : 
-  unitati de furnizare energie electrica in reteaua nationala de electricitate
-  fabrici mari de prelucrare cherestea inclusiv   uscarea si aburirea lemnului, fabrici de mobila, ateliere de  tamplarie, fabrici cu activitate in productia de peleti si brichete
-  retele de electrificare din zone rurale izolate
-  institutii publice, spitale, scoli, etc.

SCHEMA SI PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE:

Descrierea părților componente:

1. Compresorul. Rolul compresorului este de a realiza comprimarea agentului termic (gazul), realizând transformarea 1 – 2 din ciclul Joule. Se folosesc exclusiv compresoare cu palete.

Compresoarele pot fi:

- centrifugale

- axiale

Compresoarele centrifugale au un raport de compresie pe treaptă mai mare, deci pentru un raport de compresie total dat trebuie mai puține trepte, deci agregatul rezultă mai ușor. Randamentul acestor compresoare este însă mai mic. Compresorul centrifugal s-a folosit la primele motoare cu reacție ale lui Frank Whittle, inclusiv la motorul Rolls-Royce Nene. Actual este folosit pe scară largă la turbinele cu gaze pentru elicoptere mici, agregate care trebuie să fie cât mai ușoare.

Compresoarele axiale au un raport de compresie pe treaptă mai mic, deci pentru un raport de compresie total dat trebuie multe trepte, deci agregatul rezultă mai lung, însă de diametru mai mic. Randamentul acestor compresoare este mai bun. Compresorul axial este folosit pe scară largă la turbinele cu gaze pentru toate turbinele pentru propulsia avioanelor, unde contează diametrul mic și randamentul bun, și toate turbinele energetice, unde contează randamentul bun.

2. Camera de ardere.

Rolul camerei de ardere este de a realiza introducerea căldurii în ciclu prin arderea unui combustibil, realizând transformarea 2 – 3 din ciclul Joule. Camerele de ardere au în interior o cămașă răcită cu aerul de diluție, cămașă care ecranează flacară și protejează astfel corpul exterior al camerei. Aprinderea inițială se face cu o bujie.

Camerele de ardere pot fi:

Camerele de ardere individuale sunt de formă tubulară și se montează mai multe în jurul axului agregatului. În camerele de ardere individuale este mai ușor de asigurat stabilitatea arderii, adică se evită ruperea flăcării, iar în caz de rupere, ruperea nu se propagă în celelalte camere, ba din contră, acestea, prin canalizații prevăzute special în acest scop ajută la reaprindere. Nu întotdeauna fiecare cameră de ardere are bujie proprie, deoarece, cum s-a spus, camerele comunică între ele și flacăra se transmite.

Camerele de ardere inelare au un spațiu de ardere unic, inelar. În aceste camere este mai greu de stabilizat flacăra, dozajul aer-combustibil, vitezele de introducere a aerului prin diversele secțiuni și geometria camerei fiind critice. Camerele inelare însă au mai puține repere și sunt mai ușoare, fiind din punct de vedere tehnologic mai evoluate.

3. Turbina. Rolul turbinei este de a realiza destinderea agentului termic (de obicei gaze de ardere), realizând transformarea 3 – 4 din ciclul Joule. Turbina transformă entalpia a gazelor întâi în energie cinetică, prin accelerarea prin destindere a agentului termic și transformarea de către palete a acestei energii în lucru mecanic, transmis discurilor turbinei și apoi arborelui. Piesele esențiale sunt ajutajele turbinei (a nu se confunda cu ajutajul unui turboreactor) și paletele, piese supuse unor solicitări termice și mecanice extreme. De aceea ele trebuie construite din materiale speciale, rezistente la temperaturi cât mai mari și se prevăd cu sisteme de răcire. Actual, temperaturile la intrarea în turbină au depășit în unele cazuri (turbine pentru avioane militare) temperatura de 1800 °C, paletele fiind făcute în acest caz din materiale ceramice poroase, prin porii lor circulând aer provenit de la compresor, relativ rece.

La aceste turbine nu se pune problema greutății sau spațiului, așa că ele pot beneficia de cele mai complexe scheme termice în vederea creșterii randamentului, dispun de obicei atât de răcirea intermediară a aerului în timpul compresiei cât și de arderea fracționată. Scopul principal este producerea energiei electrice și, pentru mărirea economicității se tinde spre puteri tot mai mari. Se remarcă turbinele (în paranteză puterea la bornele generatorului electric):

General electric: PG7241FA (172 MW) și PG9351FA (256 MW)

Alstom:  GT 24 (188 MW) și GT 26 (288 MW)

Siemens AG: Seria SGT5 (168 – 340 MW)

Tot din categoria turbinelor energetice fac parte și microturbinele. Prin microturbină se înțelege turbinele de câțiva kW sau câțiva zeci de kW, destinația lor fiind alimentarea cu energie a unei sau mai multor locuințe individuale.

4. Generatorul electric asincron. Generatorul de curent asincron transformă energia mecanică a arborelui turbinei  în energie electrica cu ajutorul cuplului ( arbore turbina- alternator ). Tensiunile generate de aceste generatoare sunt 400V/660V, 50 Hz.

Obtinerea de energie electrica si termica instalatie cogenerare prin turbina cu gaze si turbina cu abur in ciclu combinat