SERVICII ECO HIGH TECH

USCARE SI ABURIRE CHERESTEA

USCATOARE CHERESTEA

ABURITOARE CHERESTEA

USCARE LA TEMP INALTE

 

HALE INDUSTRIALE INDEPENDENTE ENERGETIC

HALE INDUSTRIALE

 

CENTRALE TERMICE PE BIOMASA

CENTRALE TERMICE

 

LINII BRICHETE SI PELETI

PRELUCRARE BIOMASA

FABRICI PELETIZARE

FABRICI BRICHETARE

 

COGENERARE

COGENERARE BIOMASA

IN SISTEM O.R.C.

PRIN GAZEIFICARE

PRIN TURBINA CU GAZE

 

AUTOMATIZARI INDUSTRIALE

AUTOMATIZARI

 

TABLOURI ELECTRICE

TABLOURI ELECTRICE

 

PANOURI SOLARE FOTOVOLTAICE

PANOURI SOLARE

 

 

Noutati

1.HIGH DRY

In ultimii ani ECO HIGH TECH,  este implicata în furnizarea pe piaţă a camerelor de uscare la temperaturi inalte (HIGH DRY), cuptoare proiectate  pentru a atinge ultimile performante in domeniul uscarii si a ajuta la obtinerea diverselor noi scopuri. ...citeste mai mult

 

2.COGENERARE BIOMASA

Biomasa reprezinta o diversitate de elemente de origine vegetala  care ne inconjoara  provenite din natura sau cele rezultate din activitatile umane, in vederea valorificarii optime a acestora...citeste mai mult

Instalatii aburiTOARE cherestea

CEL MAI BUN RAPORT

CALITATE / PRET

AUTOMATIZARI HIGH-END PE ABURITOARE CHERESTEA

CONSUM ENERGETIC REDUS CU 50%aburitoare cherestea automatizariClick pentru aburitoare cherestea

  • Industrial PC ALL IN ONE (generatie 2011)aburitoare cherestea touch screen
  • MONITOR TOUCH SCREEN 20" - 23"
  • Flexibilitate maxima
  • Programe pentru toate speciile de lemn
  • Comanda prin internet
  • Fiabilitate ridicataaburitoare cherestea invertor
  • Software de comanda in 3 pozitii ceea ce conduce la economisirea de energie termica de pana la 40%
  • Echipamente cu inverter ceea ce conduce la economisirea de energie electrica cu pana la 65%

aburitoare cheresteaInstalaţiile de aburitoare cherestea  sunt realizate în construcţie de aluminiu şi inox având o incintă  (camera)  sau o baterie de mai multe incinte (camere) cu pereţi termoizolanţi ce asigură o climatizare optimă pentru procesul de aburire. Structura este realizata cu profile din aliaj aluminiu 6060 T5 identice cu cele a instalatiilor de uscare , termoizolatia deasemenea este realizata in ideea unei termoizolatii de inalta eficienta. Agentul de lucru este abur saturat umed la temperatura de 95-120 C la o presiune atmosferică de pana la 0,1 bari sau apa supraincalzita la 110 grade in cazul aburirii indirecte.
Dintre tehnologiile de aburitoare cherestea  vă putem oferi:  

aburitoare cherestea pline- ABURIRE INDIRECTA este realizata de producerea aburului saturat umed in incinta aburitorului prin inmersia intr-un bazin construit in platforma betonata a incintei a unor baterii din otel inoxidabil prin care trece abur 120 C  sau apa supraincalzita 110 C, care incalzeste apa din bazin pana la punctul de fierbere. Aburul degajat din bazin este aburul saturat umed necesar aburirii indirecte. aburitoare de cherestea registru

Circulatia aburului este realizata cu ajutorul electrovanei cu 2 cai pentru abur sau 3 cai pentru apa supraincalzita si servomotor (Bellimo – Elvetia), actionata de sistemul de comanda si control. Recuperarea aburului din registrul de incalzire se face, prin intermediul oalei de condens, intr-o cuva exterioara camerei de aburire pentru colectarea apei (abur condensat) de unde este preluata de o pompa si readusa la centrala termica.
Tot in exteriorul camerelor de aburire este preavazut un bazin pentru colectarea apelor uzate din cuvele de inox din interiorul aburitorului.aburitoare cherestea plutitor
Cuva din inox pentru aburitoare cherestea este prevazuta cu sistem de control al umplerii acesteia cu apă rece avand in spatele aburitorului o incinta plina cu apa care comunica cu bazinul din interioriul aburitorului prin principiul vaselor comunicante. Alimentarea cu apa rece se realizeaza prin intermediul unui plutitor care este imersat in incinta din spatele aburitorului mentionata anterior, alimentand bazinul din interiorul aburitorului pastrand un nivel constant al apei.

AVANTAJE aburitoare cherestea:
- consum energetic redus fata de aburirea directa prin recircularea aburului
- la aburirea directa se intalneste frecvent fenomenul de uscare a cherestelei in loc de aburire, astfel cheresteaua nu mai ajunge la culoare dorita, fenomen care nu este intalnit la sistemul de aburire indirecta
- volumul de ape uzate in urma procesului de aburire este minim, normele de mediu in vigoare impunand acest lucru    


aburitoare cherestea incinta- ABURIRE DIRECTA este realizata deproducerea aburuluisaturat umed in incinta aburitorului prin aducerea aburului direct dintr-un generator de abur printr-un traseu de conducte direct in incinta aburitorului, distributia aburului facindu-se dealungul peretilor laterali si in spate din incinta, prin practicarea in  tevile din inox a unor orificii de distributie.

aburitoare cherestea exterior- ABURIRE AUTONOMA  este realizata de producerea aburului cu ajutorul unui arzator, in principal alimentat cu rumegus dintr-un buncar care are o camera de ardere amplasata intr-o camera alaturata incintei aburitorului si care a carui flacara trece printr-un fascicol de tevi imersate  intr-un bazin inox amplasat in incinta aburitorului. Aceeasta tehnologie se preteaza capacitatilor mici 15-25 mc si in cazul ampasarii acestuia in afara unei instalatii de producere a aburului sau apei supraincalzite.

Sistemul de măsură şi control pentru aburitoare cherestea:
Este compus din tabloul de automatizare şi control, la care se conectează interfaţa pentru măsură a temperaturii, controlată printr-un senzor PT100 al carei capăt este introdus în aburitor şi servomotorul electrovanei cu 2/3 căi.
Pentru comanda si control este folosit un Computer HIGH-END echipat cu interfaţa om-maşina tip TOUCH SCREEN cu ajutorul căreia se pot:
- instala orice program de aburire,
- apela programele instalate,
- modifica programele în timpul rulării
- vizualiza temperatura din interiorul aburitorului, precum şi a celei programate
- vizualiza timpii rămaşi din fiecare fază a procesului de aburire
- vizualiza starea electrovanei cu 2/3 cai (functie de tipul de aburire)
Interfaţa de măsura a temperaturii montată pe peretele exterior al aburitorului comunică prin cablu de date ecranat prin interfaţa serială RS485.

AUTOMATIZAREA UNEI CAMERE DE ABURITOARE CHERESTEA

aburitoare cherestea automatizareSistemul de control al aburirii este compus dintr-o vana cu servomotor cu diametrul de 2 toli care comanda admisia aburului acesta fiind asistat  de un calculator de proces compus din unitate centrala si monitor.
Controlul temperaturii din aburitor se face cu ajutorul unui senzor de temperatura tip PT100 conectat la o interfata de masura care transmite serial datele la unitatea la PC de unde se pot introduce oricate programe de aburire se doreste sau se pot modifica programele care ruleaza. De la un PC se pot comanda 4 aburitoare cherestea. Softwareul este conceptie ECO HIGH TECH. Procesul de aburire decurge complet automatizat.